logo aula al pati
home

L'Aula al Pati

interseccions entre art i educació

facebook contacte

COL·LABORAR I APRENDRE AMB ALTRES

En aquestes segones jornades hem situat el focus en què significa col·laborar i aprendre amb altres. Aquest és el fil conductor que connecta les intervencions programades en les que us proposem participar.

Dijous obrim les jornades amb una taula rodona on presentem deep i Sàrsia, dos projectes desenvolupats a Amposta al llarg del curs 2012-2013. Divendres, a més a més de la presentació protocol·lària de les jornades, es presenta Mecanismes de porositat. Interseccions entre art, educació i territori, una publicació fruit de la col·laboració entre ACVic i Lo Pati. Entre divendres i dissabte es desenvolupa la proposta de Les Salonnières i dissabte tanquem les jornades amb la intervenció de l’equip de Subtrames un territori d'encreuament entre l'art, la democràcia participativa, l'educació i la vida quotidiana.

Totes les intervencions estan pensades per afavorir la participació i l’intercanvi amb les persones assistents a les jornades. D’aquesta manera, confiem que podrem aprendre i copsar (no només a través de l’accés a les propostes presentades sinó també a través de la pròpia experiència de participació propiciada) les estratègies que necessitem posar en joc quan col·laborem amb altres en projectes que pretenen transitar per zones liminars entre l’art i l’educació.

L'Aula al Pati : Jornada COL·LABORAR I APRENDRE AMB ALTRES

Un moment del taller amb les Salonnières

imatge ponencia IMATGES DE LES JORNADES
materials complementaris

IMATGES DE LES JORNADES

El text situa el sentit d'aquestes segones jornades, amb un breu recorregut per les diverses propostes programades.

Col·lectiu artístic interdisciplinari que, des de 2006, desenvolupa projectes artístics i educatius amb el propòsit de comprendre, repensar i crear vincles entre la producció artística i la vida quotidiana, fixant-se en els processos de construcció d'identitats, personals i de grup.

 

Taller participatiu realitzat amb els docents assistents a les jornades from Lo Pati on Vimeo.

  

Dins el marc de les jornades, Les Salonnières van realitzar un taller amb estudiants de quart d'ESO de l'institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita. El punt de partida del taller van ser les reivindicacions dels estudiants de secundària que estaven en vaga en aquelles dates. Es van exporar altres formes de representar i expressar una protesta a partir d'exemples del camp de les arts.

 

 

 

 

Subtrames és una investigació artística que s'emmarca en el camp d'estudi de la cultura visual digital, especialment d'aquells treballs que han qüestionat les relacions entre el coneixement i el poder, fomentant un territori d'encreuament entre l'art, la democràcia participativa, l'educació i la vida quotidiana.

Arxiu PDF del programa de les jornades.

Arxiu PDF de la publicació de les jornades.