logo aula al pati
home

L'Aula al Pati

interseccions entre art i educació

facebook contacte

ART I EDUCACIÓ, ENCONTRES I DESENCONTRES

Jornades fundacionals del projecte L'Aula al Pati. La conferència inaugural va anar a càrrec de Ramon Parramon i a les taules de debat van presentar-se les experiències de Jordi Canudas, LaFundició, Marta Ricart i Victoria Rodríguez.

En col•laboració amb la QUAM 2012, d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

L'Aula al Pati : Jornada ART I EDUCACIÓ, ENCONTRES I DESENCONTRES

El text situa el paper fundacional de les jornades, amb un breu recorregut pel seu desenvolupament i una síntesi de les aportacions més rellevants de les ponències presentades i del debat de cloenda.

Director d’ACVic, Centre d’Arts Contemporànies. Des de 1999 dirigeix Idensitat, projecte col·lectiu des del que vehicula la seva pràctica com artista.  La seva obra es desenvolupa amb un interès ben clar envers projectes multidisciplinaris i envers les funcions que l’art pot exercir en contextos sociopolítics específics.

Artista visual i professor de l'Escola Massana Centre d'Art i Disseny de Barcelona-UAB. El seu treball investiga i proposa un acostament a la realitat quotidiana, establint vincles amb contextos específics des de la proximitat i la pertinença al territori, amb la voluntat de preservar la memòria i l’experiència que queda fora dels registres oficials.

El treball de LaFundició se situa a l'encreuament de les pràctiques artístiques i culturals i l'educació, enteses com a activitats controversials. Actualment la seva principal línia d'actuació es desenvolupa a través de processos col·laboratius de continuïtat amb diferents col·lectius, grups d'acció i institucions. Això respon a un interès per repensar i redistribuir les maneres i els llocs on s'elaboren i es transmeten els sabers i les pràctiques culturals.

Coordinadores de l'àrea d'educació formal i educació no formal del departament d'educació del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia. El seu treball combina la recerca en formats, continguts i llenguatges per a públic infantil, jove i escolar amb la pràctica diària amb aquests grups en l'entorn museístic.

Artista, professora i investigadora, és cofundadora de l’entitat Teleduca i de l’associació Artibarri. La seva trajectòria passa per la recerca, la formació, la dinamització comunitària i la creació. Tot plegat per repensar i reinventar noves accions culturals que involucrin una diversitat de col.lectius socials, contextos i grups d’edat.

Arxiu PDF del programa de les jornades.

Arxiu PDF del cartell de les jornades, dissenyat per Maria Bernad.